Nadziewane jajka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    10 sztuk
  • pieczarki

    1/2 kg
  • majonez

    1 łyżka
  • pomidor

    1 sztuka
  • sałata zielona

  • natka pietruszki

    1 łyzka
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, przekroić na połówki i oddzielić żółtka. Umyte pieczarki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć z niewielką ilością oleju. Dodać starte pieczarki, przyprawić pieprzem i solą. Smażyć mieszając aż woda z pieczarek wyparuje. Do zimnego farszu dodać gotowane żółtka i dobrze wymieszać. Białka nadziewać farszem. Każda połówkę jajka przyozdobić niewielką ilością majonezu i zieloną pietruszką. Ułożyć na sałacie z cząsteczką pomidora.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat