Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane jajca Mariel

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 10 szt
ser żółty 200 gram
majonez 1 łyżka
musztarda 1 szt.
sól
pieprz
szczypior

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane jajca Mariel

Kroki postępowania

1
Ugotować na twardo wszystkie jajka ,zawsze do wody dodaje łyżeczkę soli i łyżeczkę octu , by lepiej się obierały.Ugotowane jajka , odstawić do wystygnięcia.
Zimne już jajka obrać ze skorupek następnie opłukać wodą i osuszyć.Następnie przekroić jajko wzdłuż i wybrać żółtko .
Krok 1 - Nadziewane jajca Mariel foto
2
Żółtko drobno pokroić , ser żółty zetrzeć na tarce o średniej wielkości oczkach, szczypiorek umyć i drobno posiekać i dorzucić do żółtek, następnie dodać łyżkę majonezu i łyżkę musztardy dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 2 - Nadziewane jajca Mariel foto
3
Tak przygotowanym farszem nadziewamy jajka.Podajemy z dowolnymi sosami .
Krok 3 - Nadziewane jajca Mariel foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 22.10.2013 17:50
ale fajna przekaska
hahanka 16.10.2013 09:53
fajne urozmaicenie śniadania
msmors 16.10.2013 09:31
super jajeczka
Janina 16.10.2013 09:30
Lubię jajca pod każdą postacią ;-))
Agata
Agata 16.10.2013 09:18
uwielbiam nadziewane jajka:)
gosia561 16.10.2013 02:31
dobre nadzienie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak