Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane filety

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
feta 1
szpinak 30 dag
kostki rosołowe
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane filety

filety przecinam wzdłuż i lekko je rozbijam aby nie były twarde. nacieram kostką rosołową rozpuszczoną w małej ilości oleju. zostawiam aby przeszły. w tym czasie przygotowuję sobie farsz: szpinak odparowuję, gdy nie jest już mocno gorący dodaję ser feta i mieszam. dodaję czosnek ok 4-5 ząbków i dalej mieszam.powinno być dość czosnkowe, jeżeli brakuje soli to można dodać- jak dla mnie feta wystarcza. tak przyrządzony farsz nakładam na przygotowane wcześniej filety- polecam nałożyć na mniejszą połowę i nie do końca brzegów. złożyć fileta na pół. zapanierowac w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor. przy panierowaniu należy uważać aby nie uciekał nam farsz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak