Nadziewane cukinie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinie

    4 szt
  • jajko

    1 szt
  • parmezan starty

    50 g
  • czosnek

    1 zabek
  • natka pietruszki

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • pomidor

  • sól

  • pieprz

  • cielęcina

    250 mielona
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nadziewane cukinie foto
Połączyć dokładnie składniki farszu: mielona cielęcinę, jajko, parmezan, posiekana natkę pietruszki, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić przyprawami. Dodać bułkę tarta.
Krok 2 - Nadziewane cukinie foto
Wydrążyć cukinie a miąższ wymieszać z farszem. Nadziać cukinie.
Krok 3 - Nadziewane cukinie foto
Piec w 180° ok.40 minut. Przed podaniem nałożyć pomidora pokrojonego w drobna kostkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pestka 14.01.2014 08:57
bardzo dobra kolacja
jeta72 11.09.2013 11:25
pyszne!!! :-)
ben-ka 21.08.2013 11:45
Jakie apetyczne cukinie!!
Angelika10 26.05.2013 01:34
fajnie wyglądają
Seba 15.05.2013 09:24
bardzo fajne
m1monika 19.04.2013 10:37
fajny przepis :-)
Rybciia 19.04.2013 08:21
dla mnie super!!!
Dorota37 08.01.2013 13:45
pycha
caralajna 14.10.2012 01:39
lubię nadziewane cukinie, Twoje wyglądają na bardzo smaczne
berys18 20.09.2012 12:45
piękne cukinie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat