Nadziewane brzoskwinie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • konfitura wiśniowa

    10 dag
  • winiak

    1/4 szklanki
  • słodka śmietana

    1/2 szklanki
  • cukier puder

    1 łyżka
  • posiekane migdały

    1 łyżka
  • brzoskwinie

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Brzoskwinie obrać, pokroić na pół wzdłuż, wyjąć z nich pestki i napełnić konfiturą wiśniową, następnie skropić je winiakiem. Śmietanę Ubić na sztywno z cukrem pudrem. Deser przybrać bitą śmietanką i posiekanymi migdałami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 06.11.2012 19:32
super
rakow2 03.07.2011 15:06
bardzo lubię brzoskwinie
pioge7 11.03.2011 16:45
ja też nie :) ale wypróbuję
Krzysztof42 08.12.2010 15:12
jeszcze nie nadziewałem brzoskwiń
Iwusia 21.05.2010 14:55
Muszą być pyszne :) ja osobiście robię z tuńczykiem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat