Nadziewana pierś indycza

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1,7kg
  • kaszy perłowej

    niepełna szklanka
  • mrożonej włoszczyzny

    20dag
  • jabłko

  • mielony pieprz

    łyżeczka
  • szałwia

    łyżeczka
  • oregano

    łyżeczka
  • rozmaryn

    łyżeczka
  • tłuszcz do smażenia

  • sok z cytryny

  • ząbek czosnku

  • konfitura morelowa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kaszkę gotujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy. Włoszczyznę podduszamy na oleju. Wymieszamy z pokrojonymi w kosteczkę owocami, kaszką, jajkiem i przyprawami. Mięso rozciąć tak, aby powstał duży płat. Natrzeć go czosnkiem i sokiem z cytryny. Oprószyć solą. Rozsmarować nadzienie i zwinąć. Obwiązać i posmarować olejem. Pieczemy w temp 200 przez ok 20min. Zmniejszamy następnie temp. do 180 stopni i pieczemy jeszcze 70min. Na 5 min przed końcem pieczenia smarujemy roladę konfitura morelową.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwia56 15.06.2012 17:59
o świetne
magical66 07.11.2010 13:46
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat