Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana ogórkiem pierś z kurczaka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżeczki
wędzonka 2 plastry
ogórek konserwowy 1 duża sztuka
olej do smażenia
Przyprawa do mięs Prymat wg uznania
cebula czerwona 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana ogórkiem pierś z kurczaka

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonki.
Krok 1 - Nadziewana ogórkiem pierś z kurczaka foto
2
Oprószyć je w środku solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 2 - Nadziewana ogórkiem pierś z kurczaka foto
3
Ogórka przekroić wzdłuż na pół, cebulę pokroić w grube piórka. Do każdej mięsnej kieszonki włożyć po jednym plasterku wędzonki (użyłam mocno wędzonej wieprzowej karkówki), po trochu cebuli i po jednej połówce ogórka.
Krok 3 - Nadziewana ogórkiem pierś z kurczaka foto
4
Złączyć brzegi mięsa, spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs.
Krok 4 - Nadziewana ogórkiem pierś z kurczaka foto
5
Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do mięsa wlać pół szklanki wody. Dusić na małym ogniu, pod przykryciem, po ok. 10 minut z obu stron.
Krok 5 - Nadziewana ogórkiem pierś z kurczaka foto
6
Gotowe mięso podzielić na porcje.
Krok 6 - Nadziewana ogórkiem pierś z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 18.12.2012 15:09
ciekawa i pyszna :))
Anna133 24.11.2012 17:20
robię podobne ')
MAR3STA 23.11.2012 19:09
fajny obiadek
Mati3 22.11.2012 12:22
przepysznie wygląda:)
Ewelina47 22.11.2012 11:57
smaczna
bietka 22.11.2012 11:53
super przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak