Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana duszona szynka

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 70 dkg
szynka wędzona surowa 4 plastry
ser topiony wędzony 15 dkg
cebula 1/2 sztuki
natka pietruszki 1 garść
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
olej 5 łyżek
Przyprawa do mięs Prymat 2 czubate łyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
sos chili 1 łyżeczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana duszona szynka

Kroki postępowania

1
Ser, cebulę i wędzoną szynkę pokroić w kostkę. Dodać do tego posiekaną natkę, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Nadziewana duszona szynka foto
2
W szynce zrobić nacięcie (w środku). Do nacięcia włożyć przygotowany farsz, mocno docisnąć.
Krok 2 - Nadziewana duszona szynka foto
3
Olej dokładnie wymieszać z przyprawą do mięs, ziołami i sosem chili. Marynatą pokryć nadziane mięso i odłożyć do lodówki na ok. 2 godziny.
Krok 3 - Nadziewana duszona szynka foto
4
Po tym czasie mięso zrumienić z każdej strony na rozgrzanym w brytfannie oleju.
Krok 4 - Nadziewana duszona szynka foto
5
Do mięsa wlać w szklanki wody. Dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 90 minut. W razie potrzeby dolać więcej wody. Gotową szynkę kroić w grube plastry i podawać.
Krok 5 - Nadziewana duszona szynka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak