Nadzienie z jajek do naleśników

Nadzienie z jajek do naleśników

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    5
  • mąka

    1łyżka
  • śmietana

    1\\2szkl
  • mleko

    1\\2szkl
  • posiekany szczypiorek

    3łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Nadzienie z jajek do naleśników

Masło stopić,rozetrzeć z mąką,rozprowadzić mlekiem,zagotować ,dodać śmietanę,doprawić solą i pieprzem do smaku.Jajka ugotować na twardo ,posiekać i wymieszać z sosem i szczypiorkiem.Przygotowaną pastą smarować naleśniki ,zwijając w ruloniki,obsmażyć w tłuszczu .Podawać z surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat