Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie z jajek do naleśników

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 5
mąka 1łyżka
śmietana 1\\2szkl
mleko 1\\2szkl
posiekany szczypiorek 3łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie z jajek do naleśników

Masło stopić,rozetrzeć z mąką,rozprowadzić mlekiem,zagotować ,dodać śmietanę,doprawić solą i pieprzem do smaku.Jajka ugotować na twardo ,posiekać i wymieszać z sosem i szczypiorkiem.Przygotowaną pastą smarować naleśniki ,zwijając w ruloniki,obsmażyć w tłuszczu .Podawać z surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak