nadzienie z bryndzy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 sztuki
  • bryndza

    25 dag
  • papryka słodka

    1 łyżeczka
  • koperek

    2 łyżki
  • pomidor

    25 dag
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bryndzę wymieszać z papryką, koprem, surowymi jajami i solą. Pomidory sparzyć; obrać ze skórki, pokroić w plastry. Plastrami pomidorów przykryć nadziane, postawione w szybkowarze kabaczki, resztę plastrów zsunąć na dno szybkowaru, dodać zachowany miąższ. Zamknąć szybkowar, dusić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat