Nadzienie mięsne do ryżu, naleśników itp

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • mięso mielone

    90 dag
  • papryka czerwona

    3 sztuki duze
  • czosnek

    3 ząbki
  • pieczarki

    30 dag
  • chilli

    1/2 łyżeczki
  • ogórek kiszony

    1 słoik
  • sól i pieprz

    do smaku
  • curry

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Nadzienie mięsne do ryżu, naleśników itp foto
mięso mielone smażymy na patelni z olejem, od czasu do czasu mieszając.
Krok 2 - Nadzienie mięsne do ryżu, naleśników itp foto
Pieczarki obieramy, kroimy w paski, dodajemy do mięsa wraz z czosnkiem.
Krok 3 - Nadzienie mięsne do ryżu, naleśników itp foto
Dodajemy pokrojoną paprykę, podduszamy pod przykryciem. Dodajemy groszek odsączony z zalewy. Mieszamy.
Krok 4 - Nadzienie mięsne do ryżu, naleśników itp foto
Doprawiamy wszystko do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gracer 09.10.2013 19:21
super przepis
patryska76 09.10.2013 16:58
Ciekawy przepis ;)))
iwi 09.10.2013 16:33
Pyszne to nadzienie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat