Nadzienie do ruskich pierogów

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • oliwa

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • twaróg

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, przegnieść przez praskę. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na oliwie. Do wystudzonych ziemniaków dodać pokruszony ser twarogowy, usmażoną na rumiano cebulę, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać. Farszem tym nadziewać pierogi lub naleśniki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 03.02.2014 08:09
przydatny przepis
IlonaAlbertos 16.11.2012 13:11
Nie ma to jak pierogi.
Iwusia 02.04.2012 21:33
mniam !
Iwona51 09.10.2011 21:47
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat