Nadziane rurki pod pomidorami

Nadziane rurki pod pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brokuł

    50 dag
  • serek wiejski

    30 dag
  • sól

  • pieprz

  • Czosnek suszony Prymat

  • makaron większe rurki

    20 dag
  • pomidory w puszce

  • mleko

    1/2 l
  • ser żółty

    5 dag
  • ząbki czosnku

    2
  • Bazylia suszona Prymat

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Nadziane rurki pod pomidorami

Kroki postępowania

Krok 1 - Nadziane rurki pod pomidorami foto
Brokuła gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Studzimy i przepuszczamy przez maszynkę, odciskamy nadmiar wody i mieszamy z serkiem. Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
Krok 2 - Nadziane rurki pod pomidorami foto
Nadziewamy makaron rurki (ja użyłam mniejszych, ale mogą być też duże cannelloni) pastą serowo-brokułową za pomocą szprycki i układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Krok 3 - Nadziane rurki pod pomidorami foto
Pomidory z puszki mieszamy z mlekiem, ziołami i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Zalewamy makaron.
Krok 4 - Nadziane rurki pod pomidorami foto
Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy po wierzchu.
Krok 5 - Nadziane rurki pod pomidorami foto
Pieczemy ok 35-40 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. Dekorujemy świeżymi ziołami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

adelajda 18.01.2014 22:08
dobra zapiekanka :)
wwwiolka 17.01.2014 11:57
100% mój smak.
Ola1984 17.01.2014 10:15
Świetna zapiekanka :)
Megg 17.01.2014 09:28
wygladaja bardzo smakowicie
w mojej kuchni 17.01.2014 08:31
same pyszności podano
norweska20 17.01.2014 08:22
uwielbiam takie zapiekanki
Magula 17.01.2014 08:17
fajne danie
Kuchenka 16.01.2014 23:38
ładne danie, coś na odmianę
Gracer 16.01.2014 22:59
super przepis
Cranberry 16.01.2014 22:55
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat