Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane piersi z kurczaka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka podwójna 2 szt
szpinak 30 dag
jajko 1 szt
masło 4 łyżki
czosnek 3-4 ząbki
pieprz
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane piersi z kurczaka

Piersi z kurczaka nacieramy pieprzem i papryką, po czym nacinamy mięso poziomo tak, by nacięta pierś przypominała kieszonkę. Do tej \"kieszonki\" włożymy póżniej farsz. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy szpinak. Dodajemy do niego przeciśnięty przez praskę czosnek,sól, gałkę muszkatołową oraz natkę pietruszki i bazylię.Gdy szpinak zmięknie i nabierze smaku, odcedzamy go i studzimy. Do zimnego szpinaku dodajemy całe jajko i starannie mieszamy. Farsz wkładamy w kieszonkę, po czym spinamy mięso wykałaczkami, by farsz nam nie uciekał.. Dokładnie smażymy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Jeśli piersi są spore - warto po usmażeniu piersi chwilę podgotować na parze, by mieć pewność, że nie są surowe w środku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czeresnie 01.12.2011 11:51
i ziemniaczki do tego:)
IKrakowianka 30.11.2011 21:16
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak