Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziane bułeczki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 1/2 kg
drożdże 5 dag
sól 1/2 łyżeczki
olej aromatyzowany 5 łyżek
DODATKOWO:
pieczarki 30 dag
masło 1 łyżka
jajko 1 sztuka
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziane bułeczki

5 długich parówek lub 10 krótkich
kilka plastrów żółtego sera
kawałek czerwonej papryki
cebula
przyprawy
keczup

Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie i dodać do przesianej mąki wymieszanej z solą, dolać olej i zagnieść ciasto.
Pieczarki podsmażyć na maśle i doprawić sola oraz pieprzem, parówki przeciąć na pół, a ser i paprykę w paseczki.
Ciasto rozwałkować na około 1 cm grubości i pociąć na prostokąty takie około 10 cm na 15 cm, krótszy bok naciąć w paski do połowy szerokości na całej części ciasta ułożyć parówkę, pieczarki, paprykę, ser oraz cebulę pokrojona w piórka, polać po tym mała ilością keczupu.
Nadzienie przykryć paseczkami ciasta i zlepić na boku.
Gotowe bułeczki ułożyć na natłuszczonej blaszce po wierzchu posmarować jajkiem i posypać przyprawa do pizzy lub zapiekanek. Bułeczki odstawić na 30 min po czym piec około 20 min w temp. 190st. Podawać zaraz po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 10.04.2013 16:05
Bardzo smaczne
edzik 10.04.2013 14:32
pychotka :)
IwonaDD 10.04.2013 14:08
pyszne to :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak