Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

na upały mało słodki zaciągnięty kisielem kompot rabarbarowy z bazylią...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rabarbar 1 kg
woda 5 litrów
cukier 2 szklanki
bazylia świeża - ile potrzeba
kisiel 1 opakowanie

Porada

jeśli lubisz bardziej słodki kompot to daj np.3-4 szklanki ckru

Przepis i sposób przygotowania na: na upały mało słodki zaciągnięty kisielem kompot rabarbarowy z bazylią...

rabarbar obrać, pokroić na małe kawałki i wsypać do garnka

zalać wodą, wsypać cukier i po zagotowaniu na średnim ogniu gotować z 5 minut

kisiel wiśniowy wymieszać w 3/4 szklanki wody, wlać do kompotu i mieszając doprowadzić do wrzenia i wyłączyć gotowanie

kompot zostawić do wystudzenia i potem schować do lodówki

nam zasmakował kompot w dużej szklance 3/4 litra z listkiem świeżej bazylii..................SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 28.05.2014 17:10
Napiłabym się takiego kompociku:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak