Na grypę - Syrop z cebuli

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt.
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Na dno słoika sypiemy cukier następnie kładziemy warstwę cebuli, w kolejnych krokach powtarzamy tą czynność do zapełnienia słoika lub wyczerpania zapasu cebuli.
Pozostawiamy na noc. Następnego dnia przecedzamy przez gęste sitko.
Syrop najlepiej przechowywać w chłodnym miejscu.
Polecam w czasie choroby jak i również zapobiegawczo jako środek uodparniający.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
smakosz1988 05.05.2012 08:46
mmmm
ben-ka 15.03.2012 11:32
robię na przeziębienie dla całej rodziny.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat