Myśliwski kociołek

Myśliwski kociołek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dziczyzna

    600 g
  • boczek

    100 g
  • kurki

    500 g
  • cebula

    2 szt
  • marchew

    200 g
  • ziemniaki

    400 g
  • masło

    1 łyżka
  • bulion wołowy

    1,5 szklanki
  • sól

    do smaku
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • Owoc jałowca cały Prymat

    kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczoną z błon i ścięgien mięso umyć i pokroić w grubą kostkę, a boczek i obraną cebulę – w drobną kostkę. Grzyby oczyścić i umyć, większe przeciąć na pół. Marchewkę i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w plastry. W dużym garnku z grubym dnem stopić masło i mieszając podsmażyć boczek, dodać cebulę, a gdy się zeszkli, wrzucić mięso i zrumienić ze wszystkich stron. Do mięsa dołożyć ziemniaki, marchew i grzyby, po czym wsypać wszystkie przyprawy. Potrawę delikatnie wymieszać, zalać gorącym rosołem, dusić pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 30.07.2011 23:29
ale pyszności :)
jeta72 02.07.2011 11:29
brzmi apetycznie;)
Iwona45 28.06.2011 12:58
mniam
Robert10 12.04.2011 19:00
lubię takie kociołki, ale z dziczyzną nie jadłem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat