Musztardowy schab

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    pół kg
  • marynata musztardowa

  • musztarda sarepska

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso oczyścić z błon,naciąć z obu stron kilka razy. Do 1-2 łyżek oleju dodać ok3łyżki musztardy,kilka kropel(2-3)octu i wsypać marynatę(1/3 torebki). Wymieszać i posmarować mięso.Schować do lodówki na 3h. Po wyjęciu włożyć do rękawa pieczeniowego i w 200stopniach piec ok h.( 45min w rękawie zawiązanym i min.2 razy obracać mięso,10-15 w otwartym lub bez).Zostawić na 5min w piekarniku lub po wyjęciu by przeszło sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 08.10.2011 12:01
smacznie wygląda
agi361 03.12.2010 00:51
brzmi smacznie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat