Musztardowy boczek rolowany

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczek surowy

    1,3 kg
  • Musztarda sarepska Prymat

    2 łyżki
  • cebula

    1 sztuka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • czubrica czerwona

    do smaku
  • Majeranek suszony Prymat

    do smaku
  • tymianek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Musztardowy boczek rolowany foto
Boczek myjemy osuszamy,nakłuwamy ostrym nożem na całości,oprószamy ziołami
Krok 2 - Musztardowy boczek rolowany foto
pieprz rozcieramy w moździerzu dzięki czemu wydobywamy z niego intensywny aromat,smarujemy musztardą,
Krok 3 - Musztardowy boczek rolowany foto
cebulę obieramy kroimy w piórka rozsypujemy na mięsie,całość rolujemy ściskamy sznurkiem bawełnianym.oprószamy resztą ziół i solą układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do lodówki na 12 godzin.Przed pieczeniem wlewamy do naczynia 100 ml wody i pieczemy około 1,5 godziny w temp 180*c.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 24.01.2015 14:15
wygląda tak pysznie, że na pewno bym nie odmówiła
Wiesława1 17.10.2014 10:46
Pyszne mięsko
Janina 12.10.2014 19:14
Pyszne mięsko;)
aneta2208 12.10.2014 17:50
smacznie wygląda
Renataj 12.10.2014 15:48
Uwielbiam domowy boczuś:)
jola91 12.10.2014 15:14
Mój mąż byłby zachwycony takim boczusiem:)
Lis 12.10.2014 14:46
Aromatyczno smakowity boczek:)
Wiktoria29 12.10.2014 13:46
wygląda bardzo smacznie aż ślinka cieknie
mirosława4 12.10.2014 13:41
ale kusisz wspaniały !
Mniam 12.10.2014 13:20
Bardzo dobra wędlina na kanapki. Pyszności!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat