musztardowe śledzie z folii aluminiowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śledzie

    4 sztuki
  • cebule

    2 sztuki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • musztarda

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

śledzie na godzinę zalewam mlekiem, a następnie dwa śledzie oprószam solą i pieprzem, smaruję musztardą, obkładam plastrami cebuli i przykrywam je pozostałymi dwoma śledziami. Każdą porcję zawijam w folię aluminiową i wstawiam na pół godziny do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 13.08.2012 14:20
mniam
bgs1984 12.08.2012 23:10
mniam
marzenciak1985 12.08.2012 23:08
mniam
sznycel 12.08.2012 22:31
podaję na kolację z sałatką ziemniaczaną i chlebem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat