Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Musztardowe polędwiczki wieprzowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwiczki wieprzowe 5 plastrów
Musztarda chrzanowa Prymat 4 łyżeczki
Rozmaryn suszony Prymat szczypta
tymianek 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat duża szczypta
sól

Porada

Podajemy z ryżem lub kaszą jęczmienną.

Przepis i sposób przygotowania na: Musztardowe polędwiczki wieprzowe

Kawałki polędwiczki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i z obu stron oprószamy solą. Musztardę mieszamy z ziołami i pieprzem cayenne.
Do marynaty wrzucamy mięso i dokładnie mieszamy, aby każdy kawałek był pokryty. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Po tym czasie wykładamy polędwiczki na blachę i pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 170 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 03.11.2014 15:32
Smaczne polędwiczki.
marcia7 03.11.2014 12:48
fajny smaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak