Musztardowe polędwiczki wieprzowe

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwiczki wieprzowe

    5 plastrów
  • Musztarda chrzanowa Prymat

    4 łyżeczki
  • Rozmaryn suszony Prymat

    szczypta
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    duża szczypta
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kawałki polędwiczki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i z obu stron oprószamy solą. Musztardę mieszamy z ziołami i pieprzem cayenne.
Do marynaty wrzucamy mięso i dokładnie mieszamy, aby każdy kawałek był pokryty. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 12 godzin.
Po tym czasie wykładamy polędwiczki na blachę i pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 170 stopni C.
jola91
Podajemy z ryżem lub kaszą jęczmienną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Christopher 03.11.2014 15:32
Smaczne polędwiczki.
marcia7 03.11.2014 12:48
fajny smaczek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat