Musztarda z gruszek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    1/2 kg
  • ocet

    5 łyżek
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    1/2 łyżeczka
  • Gorczyca biała cała Prymat

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Musztarda z gruszek foto
Gruszki obieramy i kroimy w plasterki. Dusimy na niewielkim ogniu. Następnie przecieramy przez sito. Składniki zalewy zagotowujemy, odcedzamy i wlewamy do gruszek.
Krok 2 - Musztarda z gruszek foto
Dodajemy zmieloną gorczycę i mieszamy.
Krok 3 - Musztarda z gruszek foto
Gorącą musztardę przekładamy do słoików, pasteryzujemy 30 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jadwiga/Jaga85 01.10.2013 19:44
Pierwszy raz słyszę o takiej musztardzie- cały czas się człowiek uczy- warto wypróbować!
mufinka79 01.10.2013 19:21
Nigdy nie próbowałam, ale ciekawa jestem smaku :)
Stenka 01.10.2013 16:57
ciekawa jestem smaku
noninka77 01.10.2013 16:52
nie wiedziałam że z gruszki można musztardę zrobić...super!
Zdzisław 01.10.2013 15:53
dla mnie to nowość, ciekawe jaki ma smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat