Muszle z tuńczykiem

Muszle z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    20 szt conchiglioni
  • ryż

    100 g
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
  • jajko

    3 szt
  • kukurydza

    1/2 puszka
  • cebula

    1/2 szt
  • majonez

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • liście sałaty

    do dekoracji
  • szczypiorek

    do dekoracji
  • rzodkiewka

    do dekoracji
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Muszle z tuńczykiem

Muszle chonchiglioni ugotować al dente w osolonym wrzątku z odrobiną oleju . Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonym wrzątku i wystudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę. Do ryżu dodać pokrojone jajka, cebulę, osączoną z zalewy kukurydzę oraz tuńczyka. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem. Muszle napełnić farszem i rozłożyć na liściach sałaty. Udekorować piórkami szczypiorku i rzodkiewką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Stenka 30.06.2017 12:09
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat