Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Muszle z tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszle
20 szt conchiglioni
ryż
100 g
tuńczyk kawałki w oleju
2 puszki
jajko
3 szt
kukurydza
1/2 puszka
cebula
1/2 szt
majonez
3 łyżki
sól i pieprz
do smaku
liście sałaty
do dekoracji
szczypiorek
do dekoracji
Sklep Prymat
rzodkiewka
do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle z tuńczykiem

Muszle chonchiglioni ugotować al dente w osolonym wrzątku z odrobiną oleju . Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonym wrzątku i wystudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę. Do ryżu dodać pokrojone jajka, cebulę, osączoną z zalewy kukurydzę oraz tuńczyka. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem. Muszle napełnić farszem i rozłożyć na liściach sałaty. Udekorować piórkami szczypiorku i rzodkiewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 30.06.2017 12:09
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak