Muszle z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    20 szt conchiglioni
  • ryż

    100 g
  • tuńczyk kawałki w oleju

    2 puszki
  • jajka

    3 szt
  • kukurydza

    1/2 puszka
  • cebula

    1/2 szt
  • majonez

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • liście sałaty

    do dekoracji
  • szczypiorek

    do dekoracji
  • rzodkiewka

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Muszle chonchiglioni ugotować al dente w osolonym wrzątku z odrobiną oleju . Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w kostkę. Ryż ugotować w osolonym wrzątku i wystudzić. Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem. Cebulę pokroić w kostkę. Do ryżu dodać pokrojone jajka, cebulę, osączoną z zalewy kukurydzę oraz tuńczyka. Całość doprawić solą, pieprzem i wymieszać z majonezem. Muszle napełnić farszem i rozłożyć na liściach sałaty. Udekorować piórkami szczypiorku i rzodkiewką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 30.06.2017 12:09
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat