Muszle nadziewane mięsem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    1 opakowanie
  • mięso mielone

    25 dkg
  • cebula

    1 szt
  • majeranek

    1 łyżeczka
  • pieprz

    do smaku
  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron gotujemy według przepisu,
na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy mięso i smażymy do miękkości, dodając przyprawy.
Ciepły makaron nadziewamy ciepłym farszem. możemy polac sosem, np. grzybowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 21.02.2014 16:58
muszę kiedyś zrobić .
ben-ka 21.02.2014 13:31
Zrobię sobie takie,bo muszle leżą zakupione:)
staropolanka5 21.01.2014 00:20
smacznie, rewelacja
Adamorek 15.01.2014 13:54
per muszelki
Kasia35 15.01.2014 12:45
smaczne danie
krystyna330 15.01.2014 12:39
ale smakołyki
marta1221 15.01.2014 12:25
syte danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat