Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle nadziewane

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron (duże muszle) 25 dag
mozzarella 15 dag
pomidory 2
oliwa 3 łyżki
ocet winny 2 łyżki
bazylia kilka listków
sól
grubo mielony pieprz
liście sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle nadziewane

1. Makaron gotować 12-15 minut w osolonej wodzie.
2. Mozzarellę pokroić w kostkę. Pomidory umyć, podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, miąższ również pokroić w kostkę.
3. Bazylię pokroić w cienkie paseczki. Ocet wymieszać ze szczyptą soli i pieprzem. Na koniec wlać oliwę. W misce połączyć pokrojone pomidory z serem, bazylią i sosem winegret.
4. Ugotowany makaron opłukać w zimnej wodzie, wystudzić. Każdą muszlę napełnić przygotowanym nadzieniem. Podawać na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eMMe 05.02.2014 15:59
Smaczne muszelki:)
ZEWA 05.02.2014 12:32
Kolejna fotka skopiowana z bloga
Barbara/zuza22_85 05.02.2014 12:17
no nie ładnie tak kopiować zdjecia
sylwia_sl 05.02.2014 11:38
Fajny pomysł, ale zdjęcie do innego przepisu znajdującego się na blogu http://familijny.blox.pl/2012/11/Muszle-nadziewane-salatka-warzywna.html#.UvIUBmJ5PSk
sylwia_mc 05.02.2014 11:14
fantastyczne
pawel123 05.02.2014 11:10
apetycznie to wygląda
Romanowka 05.02.2014 10:52
uwielbiam takie połączenia, pyszne!
krystyna330 05.02.2014 10:34
ale pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak