Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszle

    20 sztuk
  • szpinak baby

    250 g
  • łosoś wędzony

    150 g
  • serek mascarpone

    150 g
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem foto
1. Szpinak wrzucamy na patelnię, podlewamy dwiema łyżkami wody. Dusimy na wolnym ogniu aż zmięknie.
Krok 2 - Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem foto
2. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie mieszamy, podsmażamy chwilę, studzimy. Po ostudzeniu odciskamy wodę.
Krok 3 - Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem foto
3. Szpinak mieszamy z serkiem mascarpone i pokrojonym na kawałki łososiem. Farsz doprawiamy solą i pieprzem i jeszcze raz mieszamy.
Krok 4 - Muszle faszerowane łososiem, mascarpone i szpinakiem foto
4. Farszem napełniamy ugotowane, zahartowane zimną wodą i odcedzone muszle. Smacznego.
Justi2401
Użyłam łososia wędzonego na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rycerz 22.05.2015 21:58
Ciekawy przepis
halina17 22.05.2015 20:24
Smaczne danie.
inka2012 22.05.2015 20:03
apetycznie wyglądają :)
Małgorzata Pin 22.05.2015 19:34
Przyjemność dla podniebienia.
Babeczka35 22.05.2015 19:11
Pyszna przekąska:)
gosia56 22.05.2015 18:59
pyszne jedzonko;)
Bernadeta1 22.05.2015 18:02
coś na moje smaki, pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat