Mus z tuńczyka do smarowania

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    1 puszka
  • pieprz

    1 szczypta
  • sos sojowy

    2 łyżka
  • jogurt naturalny

    2 łyżka
  • chleb

    4 kromki
  • rzodkiewka

    3 szt
  • szczypiorek

    1 listek
  • masła

    2 łyżki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • oregano

    1 łyżeczka
  • oct winny

    1/2 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mus z tuńczyka do smarowania foto
Odsądzam tuńczyka tuńczyka z tłuszczy. Następnie wkładam do blendera i miksuję parę sekund.
Krok 2 - Mus z tuńczyka do smarowania foto
Dodaję sos sojowy, sok z cytryny oraz ocet. Ponownie miksuję przez parę sekund.
Krok 3 - Mus z tuńczyka do smarowania foto
Dodajemy masło, jogurt, oregano oraz pieprz. Miksuję tak by masło się nie rozpuściło, a były widoczne małe jego kropeczki.
Krok 4 - Mus z tuńczyka do smarowania foto
Smażę tosty z obu stron.
Krok 5 - Mus z tuńczyka do smarowania foto
Smażę tosty z obu stron.
Nakładam pastę, dekoruję kanapki rzodkiewką pokroją w kostkę i szczypiorkiem. Smacznego !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula87 23.01.2014 20:09
fantastyczne kanapeczki
IwonaDD 23.01.2014 19:22
weszłam z ciekawości i jestem mile zaskoczona przepisem :)
Poison1988 23.01.2014 19:16
nie ma jak to domowe smarowidło do chlebka :)
cukiereczek 23.01.2014 17:55
super przepis
2milutka 23.01.2014 17:32
super pasta:)
patryska76 23.01.2014 17:01
Ciekawa opcja na kanapki ;-)
Olga_SK 23.01.2014 16:44
Moje smaki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat