Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z tuńczyka do smarowania

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
pieprz 1 szczypta
sos sojowy 2 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżka
chleb 4 kromki
rzodkiewka 3 szt
szczypiorek 1 listek
masła 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżeczka
oregano 1 łyżeczka
oct winny 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z tuńczyka do smarowania

Kroki postępowania

1
Odsądzam tuńczyka tuńczyka z tłuszczy. Następnie wkładam do blendera i miksuję parę sekund.
Krok 1 - Mus z tuńczyka do smarowania foto
2
Dodaję sos sojowy, sok z cytryny oraz ocet. Ponownie miksuję przez parę sekund.
Krok 2 - Mus z tuńczyka do smarowania foto
3
Dodajemy masło, jogurt, oregano oraz pieprz. Miksuję tak by masło się nie rozpuściło, a były widoczne małe jego kropeczki.
Krok 3 - Mus z tuńczyka do smarowania foto
4
Smażę tosty z obu stron.
Krok 4 - Mus z tuńczyka do smarowania foto
5
Smażę tosty z obu stron.
Nakładam pastę, dekoruję kanapki rzodkiewką pokroją w kostkę i szczypiorkiem. Smacznego !
Krok 5 - Mus z tuńczyka do smarowania foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czarnula87 23.01.2014 20:09
fantastyczne kanapeczki
IwonaDD 23.01.2014 19:22
weszłam z ciekawości i jestem mile zaskoczona przepisem :)
Poison1988 23.01.2014 19:16
nie ma jak to domowe smarowidło do chlebka :)
cukiereczek 23.01.2014 17:55
super przepis
2milutka 23.01.2014 17:32
super pasta:)
patryska76 23.01.2014 17:01
Ciekawa opcja na kanapki ;-)
Olga_SK 23.01.2014 16:44
Moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak