mus z różowych winogron

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • winogrona

    0,5 kg
  • białe wino

    3 kieliszki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • żelatyna

    2 łyżki
  • śmietana 30%

    2 szklanki
  • smietan-fiks

    2 opakowania
  • pół tabliczki czekolady białej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z winogron usuń pestki, zagotuj owoce pod przykryciem z winem i sokiem z cytryny (10 minut). Dodaj żelatyną, wymieszaj. Wlej po łyżce galaretki do foremek i wstaw do lodówki, aby zastygła. W tym czasie czekoladę zetrzyj na dość drobnej tarce. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fiks. Winogrona starannie zmiksuj, a następnie dodaj do śmietany. dosyp tartą czekoladą, dokładnie wymieszaj. Następnie nałóż deser do foremek i wstaw go do lodówki na minimum godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 06.07.2012 11:32
Pyszności :)
pipi765 01.03.2011 10:34
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat