Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus z melona z rakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

melon 2 szt
świeży rak oczyszczony 200 g
cebula 1 szt
wino białe 1/2 kieliszka
masło 1 łyżeczka
śmietana 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: mus z melona z rakami

Mięso z raków posiekać. Podsmażyć posiekaną cebulę na maśle i dodać białe wino.
Na gorącą cebulę wrzucić posiekane raki i dusić je kilka minut. Dodać śmietanę i całość zmiksować na gładką masę. Schłodzić w lodówce. Przekrajać melony na połowę, oczyścić z pestek i wydrążyć miąższ. Następnie zmiksować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak