mus z kaszy manny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza manna

    10 dkg
  • mleko

    1/2 l
  • zapach waniliowy

  • białko

    2 sztuki
  • cukier

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zagotowuję mleko z cukrem i wanilią, na wrzące wsypuję cienką strużką kaszę mannę, ciągle mieszając na wolnym ogniu. Rozklejoną kaszę zestawiam i ubijam trzepaczką na puszystą pianę. Dodaję ubitą na sztywno pianę z białek, mieszam i rozlewam do salaterek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 17.08.2012 18:23
extra
marzenciak1985 16.08.2012 21:51
mniam
bgs1984 16.08.2012 21:47
mniam
sznycel 16.08.2012 20:06
przed szkołą chętnie ronię ten mus córce, lubi go zwłaszcza z konfiturami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat