Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z jabłek ze śmietaną i bakaliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 2-3 łyżki
sok z pomarańczy 3-4 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżki
śmietana 3-4 łyżki
Skórka pomarańczowa kandyzowan 1-2 łyżki
orzeszki arachidowe posiekane 2 łyżki
rodzynki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z jabłek ze śmietaną i bakaliami

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki. Włożyć do rondla, wlać sok z pomarańczy, przykryć i rozgotować. Następnie dodać cukier, cukier puder, zmiksować, ostudzić.
Krok 1 - Mus z jabłek ze śmietaną i bakaliami foto
2
Do zimnego musu wsypać posiekane orzeszki, rodzynki, skórkę pomarańczową i śmietanę, dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Mus z jabłek ze śmietaną i bakaliami foto
3
Mus podawać z makaronem, ryżem lub jajko dodatek do sałatki owocowej.
Krok 3 - Mus z jabłek ze śmietaną i bakaliami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 12.05.2013 23:20
bardzo smaczny i szybki deser
caralajna 02.12.2012 10:42
pyszny jest taki mus, czasem robię podobny :)
Konczi 30.11.2012 08:45
uwielbiam naturalny mus z jabłek jest pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak