Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z jabłek.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papierówki lub antonówki 40-60 dag
białko 3
cukier 3 łyżki
skórka pomarańczowa 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z jabłek.

Żelatynę wymieszać kilkoma łyżkami wody.Po killkunastu minutach podgrzewaćna wolnym ogniu mieszając do zawrzenia,ostudzić.Jabłka umyć.Następnie obrać i pokrajać w ćwiartki,usuwając gniazda nasienne.Przygotowane jabłka skropić gorącą wodą,rozgotować.Z białek ubić pianę,gdy będzie sztywna dodawać dodawać-nie przestając ubijania-po 1 łyżce cukru,następnie stopniowo żelatynę i rozgotowane jabłka oraz skórkę pomarańczową.Gotowy deser wyłożyć na salaterkę i pozostawić na 1h w lodówce.Podawać bez dodatków lub ze słodką śmietanką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak