Mus z jabłek.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papierówki lub antonówki

    40-60 dag
  • białko

    3
  • cukier

    3 łyżki
  • skórka pomarańczowa

    2 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę wymieszać kilkoma łyżkami wody.Po killkunastu minutach podgrzewaćna wolnym ogniu mieszając do zawrzenia,ostudzić.Jabłka umyć.Następnie obrać i pokrajać w ćwiartki,usuwając gniazda nasienne.Przygotowane jabłka skropić gorącą wodą,rozgotować.Z białek ubić pianę,gdy będzie sztywna dodawać dodawać-nie przestając ubijania-po 1 łyżce cukru,następnie stopniowo żelatynę i rozgotowane jabłka oraz skórkę pomarańczową.Gotowy deser wyłożyć na salaterkę i pozostawić na 1h w lodówce.Podawać bez dodatków lub ze słodką śmietanką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat