Mus z brandy

Mus z brandy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brązowy cukier

    2 łyżki
  • kakao

    2 łyżki
  • serek homogenizowany

    30 dag
  • krem czekoladowy

    6 łyżek
  • brandy

    2 łyżki
  • wiórki czekoladowe

    2 łyżki
  • białko

    2 szt
  • kremówka

    15 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mus z brandy

Serek i krem czekoladowy wymieszać z cukrem i kakao na gładką masę. Dodać śmietanę i brandy. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą czekoladową. Mus przełożyć do małych miseczek lub pucharków i wstawić do lodówki na 30 minut. Przed podaniem posypać wiórkami czekoladowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

berys18 05.04.2017 11:54
ciekawy pomysł
Agnieszka170
Agnieszka170 15.01.2012 16:16
fajowy
olemona
olemona 31.12.2011 15:19
świetny mus dla dorosłych :)
Magda60 02.12.2011 13:59
rewelacja
lipka02 24.10.2011 08:49
świetny pomysł:)
artur7 16.10.2011 18:34
mniamc
Magdalena42 14.10.2011 15:00
pychotka i dość kreatywnie
novita26 14.10.2011 10:30
super
novita26 14.10.2011 10:30
super
Anna152 11.10.2011 08:09
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat