Mus z białej czekolady w sosie truskawkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    300 ml
  • biała czekolada

    100 g
  • olejek waniliowy

    1 łyżeczka
  • truskawki

    30 dag
  • cukier puder

    10 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy- najlepiej w kąpieli wodnej.
śmietanę ubijamy razem z aromatem waniliowym- dodajemy do niej stopniowo rozpuszczoną czekoladę- ciągle ubijając.
Masę przekładamy do niewielkich szklaneczek lub kubków plastikowych i wkładamy do lodówki.
Owoce miksujemy z cukrem pudrem.
Mus wykładamy na kleks sosu truskawkowego- przyozdabiamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rjustysia 05.04.2012 21:40
Biała czekolada jest fantastyczna do przygotowywania deserów :)
Iwona45 13.11.2011 17:31
pycha
Natalia40 21.09.2011 22:59
wow
kanu83 21.05.2011 08:29
super
marzencia2007 19.04.2011 15:20
pyszności :)
Haneczka1 14.04.2011 13:42
pycha :)
Grazyna0211 13.04.2011 09:44
świetny pomysł
misiek123 12.04.2011 22:48
pychota robiłam
Teresa19 12.04.2011 15:45
Pyszne.
m1monika 12.04.2011 11:53
rewelacja!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat