Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
śmietana 30%
300 ml -
biała czekolada
100 g -
olejek waniliowy
1 łyżeczka -
truskawki
30 dag -
cukier puder
10 dag
Przepis i sposób przygotowania Mus z białej czekolady w sosie truskawkowym
śmietanę ubijamy razem z aromatem waniliowym- dodajemy do niej stopniowo rozpuszczoną czekoladę- ciągle ubijając.
Masę przekładamy do niewielkich szklaneczek lub kubków plastikowych i wkładamy do lodówki.
Owoce miksujemy z cukrem pudrem.
Mus wykładamy na kleks sosu truskawkowego- przyozdabiamy.
Komentarze (17)
Załaduj więcej komentarzy (7)