Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus z białej czekolady

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 1i 1/2 szt
mleko 1/2 szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cukier 1 łyżka
kawa rozpuszczalna 2 łyżki
kakao 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus z białej czekolady

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Żelatynę zalać gorącą wodą, czekoladę rozpuścić w połowie gorącego mleka, ostudzić i dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę.
Krok 1 - Mus z białej czekolady foto
2
Dodać ubite na pianę jajko, połączyć z ubitą śmietaną, przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki.
Krok 2 - Mus z białej czekolady foto
3
Pozostałe mleko wymieszać z cukrem, mąką ziemniaczaną, kakao , kawą rozpuszczalną i mieszając zagotować. Ostudzić następnie polać biały mus czekoladowy i ozdobić kawałkami czekolady.
Krok 3 - Mus z białej czekolady foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 06.01.2014 16:56
Ależ to musi być pyszota :D
Joannasz3190 06.01.2014 16:37
Pyszności :)
Milka100 06.01.2014 16:35
super deserek:)
Monika58 06.01.2014 16:16
pyszna słodycz
mysza666 06.01.2014 16:09
I że ja jestem na diecie...ach ;)
Rycerz
Rycerz 06.01.2014 16:08
Ciekawe połączenie smaków.
Magula 06.01.2014 15:58
Pięknie podany
pawel123 06.01.2014 15:56
pyszności ;-0
norweska20 06.01.2014 15:18
smakowity deser
Michał2 06.01.2014 15:17
musi być pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak