Mus pomarańczowy.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    3 szt
  • białka

    6 szt
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z umytych pomarańczy wycisnąć sok i dodać cukier.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody.
Z białek ubić pianę ,a pod koniec ubijania dodać sok z cytryny oraz stopniowo sok z pomarańczy i rozpuszczoną żelatynę.
Gotowy mus nakładamy do czarek lub na półmisku. Dekorujemy owocami. Mus należy ochłodzić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jastinka 10.10.2013 12:51
świetny deser
Jadwiga/Jaga85 02.10.2013 21:48
Lubie takie deserki!
Kolorowa 02.10.2013 20:36
Śliczne i pewnie pyszne ;)
Ania321 02.10.2013 19:52
ależ to pysznie wygląda :)
Czarnula87 02.10.2013 19:47
ciekawy deser
mufinka79 02.10.2013 19:19
Obłędny deser :)
Papryczka 02.10.2013 18:53
pycha deserek
iwi 02.10.2013 18:30
Boski smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat