Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus pomarańczowy.

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 3 szt
białko 6 szt
sok z cytryny 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus pomarańczowy.

Z umytych pomarańczy wycisnąć sok i dodać cukier.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody.
Z białek ubić pianę ,a pod koniec ubijania dodać sok z cytryny oraz stopniowo sok z pomarańczy i rozpuszczoną żelatynę.
Gotowy mus nakładamy do czarek lub na półmisku. Dekorujemy owocami. Mus należy ochłodzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 10.10.2013 12:51
świetny deser
Jadwiga/Jaga85 02.10.2013 21:48
Lubie takie deserki!
Kolorowa 02.10.2013 20:36
Śliczne i pewnie pyszne ;)
Ania321 02.10.2013 19:52
ależ to pysznie wygląda :)
Czarnula87 02.10.2013 19:47
ciekawy deser
mufinka79 02.10.2013 19:19
Obłędny deser :)
Papryczka 02.10.2013 18:53
pycha deserek
iwi 02.10.2013 18:30
Boski smak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak