Mus pomarańczowy.

Mus pomarańczowy.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze

    3 szt
  • białko

    6 szt
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cukier puder

    2 łyżki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Mus pomarańczowy.

Z umytych pomarańczy wycisnąć sok i dodać cukier.
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach ciepłej wody.
Z białek ubić pianę ,a pod koniec ubijania dodać sok z cytryny oraz stopniowo sok z pomarańczy i rozpuszczoną żelatynę.
Gotowy mus nakładamy do czarek lub na półmisku. Dekorujemy owocami. Mus należy ochłodzić

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Jastinka 10.10.2013 12:51
świetny deser
Jadwiga/Jaga85 02.10.2013 21:48
Lubie takie deserki!
Kolorowa 02.10.2013 20:36
Śliczne i pewnie pyszne ;)
Ania321 02.10.2013 19:52
ależ to pysznie wygląda :)
Czarnula87 02.10.2013 19:47
ciekawy deser
mufinka79 02.10.2013 19:19
Obłędny deser :)
Papryczka 02.10.2013 18:53
pycha deserek
iwi 02.10.2013 18:30
Boski smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat