Mus jogurtowy z crunchy i owocami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jogurt owocowy

    250 gram
  • crunchy

    100 gram
  • owoce

    2 garście
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody i po ostudzeniu zmiksować (do puszystości) z jogurtem.
(Można dodać kawałki owoców lub zmiksować je razem z jogurtem.)
Mus układać warstwowo i na przemiennie z płatkami.
Deser schłodzić w lodówce.

(*) Owoce dodać do musu, układać z crunchy lub obłożyć nimi wierzch.
Diana Rusiłowicz
Smak można dostosować do własnego gustu. To od Was zależy jakiego jogurtu i owoców użyjecie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 02.02.2017 20:46
Dobry mus.
Ola1984 12.07.2016 09:12
Pysznie wygląda :) Mniam.
Krystyna32 12.07.2016 07:04
pyszny deser
wwwiolka 11.07.2016 23:05
Bardzo fajny przepis.
MałaMi89 11.07.2016 22:49
Deserośniadanie :) lubię takie z rana sobie przygotować :)
cukiereczek 11.07.2016 16:56
fajnie porcjowany
IZABELA29 11.07.2016 14:49
pewnie pyszny
Agnieszka-87-25 11.07.2016 14:42
bardzo pyszne
Madzai 11.07.2016 14:21
Fajne połączenie
dodi 11.07.2016 14:19
apetycznie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat