Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy z suszoną żurawiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier puder 2 łyżki
żurawina suszona 100 g
orzechy włoskie 100 g
skórka z cytryny 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy z suszoną żurawiną

Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kawałki, nie muszą być równe gdyż i tak się rozpadną. Przekładamy na patelnie, możemy podlac odrobiną wody aby się nie przypaliły i podsmażamy aż rozmiękną od czasu do czasu mieszając. Gdy jabłka będą miękkie dodajemy cukier puder do smaku, orzechy i żurawinę drobno posiekane oraz skórkę cytrynową kandyzowaną. Całość podsmażamy ąz wyparuje większość wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 27.12.2014 20:48
znakomity!!!
irenka 27.12.2014 20:44
ciekawy przepis, na pewno pyszny ten mus

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak