Mus jabłkowy z kardamonem i cynamonem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1 kg
  • cukier

    1/2 szkl
  • kardamon

    do smaku
  • cynamon

    1 szczypta / nie przesadzić z ilos
  • masło

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka obieramy lub nie , więc je dobrze szorujemy i kroimy na małe kawałki .
Do żeliwnego garnka dajemy masło, cukier , kardamon i cynamon czekamy aż się nam to roztopi i wkładamy jabłka , mieszamy i prażymy do całkowitego odparowania płynu , lekko mieszając , by nie zrobić papki , ja lubię czuć kawałki owoców .
Gorące wkładamy do wyparzonych słoików , nie pasteryzujemy ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
msmariusz 01.10.2013 12:18
jak zawsze masz fajny przepis
Anna133 23.09.2013 14:47
proste , troszkę czasochłonne ,ale bez chemii
Katarzyna/kate1980 21.09.2013 19:34
ojej świetny przepis
mufinka79 21.09.2013 19:18
Pyszny taki mus :)
Anna133 21.09.2013 16:47
wpsaniałe na zimę na szybko do ciasta
as28 21.09.2013 12:49
mniam mniam
Marta1986 21.09.2013 12:40
smakowicie wygląda
Habibi 21.09.2013 12:35
bardzo pomysłowa fotka:)
Joannasz3190 21.09.2013 11:55
Świetnie się prezentuje :)
Renata9 21.09.2013 11:54
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat