Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowy na zimę

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1,5 kg
ksylitol 0,5 szklanki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 2 łyżki (około)

Porada

Zamiast ksylitolu możemy użyć innego słodzika lub cukru.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowy na zimę

Jabłka umyć i obrać.Każde przekroić na cztery części.Gniazda nasienne wyciąć.Skropić sokiem z cytryny, wymieszać.Zagotować.Gotować około 40 minut.Pod koniec dodać ksylitol/cukier,cynamon i wymieszać.Gorący mus przełożyć do czystych słoików, dokładnie zakręcić.Pasteryzować 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 28.12.2015 13:42
też taki robię, świetnie się sprawdza
paula191919 02.08.2015 08:09
To jest idealne na zime. Prawie do wszystkiego go zjesz.
Ewa Wojtaszko 29.07.2015 15:37
robię podobny :)
gosia56 29.07.2015 10:21
też robię taki na zimę;)
Franciszek 29.07.2015 00:47
super zapas na zimę
mirosława4 28.07.2015 19:16
robię także do słoików a zimą jak znalazł :)
AnnieB 28.07.2015 16:52
Moja babcia zawsze taki robi ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak