Mus jabłkowy na zimę

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1,5 kg
  • ksylitol

    0,5 szklanki
  • cynamon Prymat

    1 łyżeczka
  • sok z cytryny

    2 łyżki (około)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka umyć i obrać.Każde przekroić na cztery części.Gniazda nasienne wyciąć.Skropić sokiem z cytryny, wymieszać.Zagotować.Gotować około 40 minut.Pod koniec dodać ksylitol/cukier,cynamon i wymieszać.Gorący mus przełożyć do czystych słoików, dokładnie zakręcić.Pasteryzować 10 minut.
Helena63
Zamiast ksylitolu możemy użyć innego słodzika lub cukru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 28.12.2015 13:42
też taki robię, świetnie się sprawdza
paula191919 02.08.2015 08:09
To jest idealne na zime. Prawie do wszystkiego go zjesz.
Ewa Wojtaszko 29.07.2015 15:37
robię podobny :)
gosia56 29.07.2015 10:21
też robię taki na zimę;)
Franciszek 29.07.2015 00:47
super zapas na zimę
mirosława4 28.07.2015 19:16
robię także do słoików a zimą jak znalazł :)
AnnieB 28.07.2015 16:52
Moja babcia zawsze taki robi ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat