Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus jabłkowo-jagodowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
jagody 300 gram
cukier 800 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Mus jabłkowo-jagodowy

Jabłka myjemy , obieramy wycinamy gniazda nasienne. Kroimy w ćwiartki. jagody płuczemy, dodajemy do jabłek. owoce gotujemy 20 minut w garnku do gotowania na parze. Następnie owoce przecieramy przez sito. Dodajemy cukier , gotujemy aż cukier się całkowicie rozpuści. Gorący mus przekładamy do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcamy , pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 05.07.2016 12:09
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak