Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus dyniowo-jabłkowy

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia 40 dag
jabłka 1/2 kg
Cynamon mielony Prymat 1 łyżeczka
cukier wanilinowy 2 łyżeczki
cukier 2 łyżki

Porada

Mus z jabłek i dyni podawać jako dodatek do deserów

Przepis i sposób przygotowania na: Mus dyniowo-jabłkowy

Kroki postępowania

1
Dynię obrać, usunąć miąższ z nasionami, resztę pokroić w kostkę.
Krok 1 - Mus dyniowo-jabłkowy  foto
2
Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki.
Krok 2 - Mus dyniowo-jabłkowy  foto
3
Dynię i jabłka wsypać do garnka.
Krok 3 - Mus dyniowo-jabłkowy  foto
4
Wlać odrobinę wody, przykryć i rozgotować.
Krok 4 - Mus dyniowo-jabłkowy  foto
5
Następnie zmiksować.
Krok 5 - Mus dyniowo-jabłkowy  foto
6
Dodać cynamon, cukier wanilinowy, cukier kryształ i wymieszać.
Krok 6 - Mus dyniowo-jabłkowy  foto
7
Ostudzić, podawać z naleśnikami, goframi lub jako dodatek do deserów.
Krok 7 - Mus dyniowo-jabłkowy  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 19.11.2014 23:43
Wygląda smakowicie.
Bernadeta1 19.11.2014 17:56
pyszny taki domowy
Janina 19.11.2014 16:47
Bardzo smaczny;)
marenka 19.11.2014 10:40
Bardzo ciekawe:)
olkaaa 19.11.2014 07:48
ciekawy pomysł
aginaa 19.11.2014 07:44
fajny i smaczny
Niki22 19.11.2014 00:00
wygląda pysznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak