Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 0,5 litra
biała czekolada 350 gram
mleko 3,2% 200 ml
wanilia laski 0,5 laski

Porada

Aby uniknąć zważenia się musu ,,łączymy śmietanę z czekoladą na trzy razy.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Czekoladę siekamy ,zalewamy mlekiem i rozpuszczamy w mikrofali na gładką,jednolitą masę. Odstawiamy do przestudzenia. Śmietanę ubijamy. Łączemy rozpuszczoną masę czekoladową ze śmietaną. Chłodzimy 30 minut i gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak