Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzka czekolada 2 tabliczki
jaja 4
masło 2 łyżki
woda 4 łyżki
cukier puder 3 Łyżki
kremówka 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Oddzielić białka od żółtek. Śmietanę ubić na sztywny krem .W garnku podgrzać wodę ,dodać czekoladę .Podgrzewać na małym ogniu mieszając od czasu do czasu , Aż czekolada się roztopi .Dodać masło i dobrze wymieszać . Żółtka utrzeć z połową cukru . Dodać lekko ostudzoną masę czekoladowa. Mieszać ,az bedzie jednolita Białka ubić na sztywna pianę , dodając do niej pozostały cukier . Stopniowo wmieszać do masy jajeczno -czekoladowej ubitą śmietanę , a po niej piane z białek .Przelać mus do miseczek i wstawic na conajmniej 2 godziny do lodówki.
Smacznego ;)!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia35 09.07.2013 08:08
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak