Mus czekoladowy

Mus czekoladowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    250 ml
  • czekolada mleczna

    1 tabliczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (miskę z czekoladą nakładamy na garnek z gotującą się wodą), lekko studzimy.
Śmietanę schłodzoną ubijamy, pod koniec dodajemy strumieniem lekko wystudzona czekoladę, mieszamy ze sobą. Przekładamy do pucharków i posypujemy np.wiórkami kokosowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madziela

05.01.2013 13:29
taki prosty a taki genialny !

adelajda

08.09.2012 18:40
prosty , smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat