Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowo-korzenny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
czekolada mleczna 100 g
śmietana 30% 100 ml
cukier 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowo-korzenny

Żółtka jajek oddzielamy od białek. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy śmietankę, przyprawę, dokładnie łączymy i lekko ostudzamy. Rozpuszczoną czekoladę dodajemy do żółtek, mieszamy. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, delikatnie łączymy z masą czekoladową. Gotowy mus przekładamy do salaterek, wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiktoria29 25.11.2015 14:13
musiał być smaczny
Mniam 25.11.2015 10:28
Jaki puszysty,a z przyprawą musi być bardzo smaczny.
Kasnaj 25.11.2015 09:24
świetny przepis
olkaaa 25.11.2015 07:51
chętnie spróbuję
Ifa 25.11.2015 06:12
Jaki puchaty mus :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak