Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryny 2
jajko 4
cukier pół szklanki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki

Porada

Jeśli ma to być deser wykwintny można do masy dodać kawałki pomarańczy, a na wierzchu posypać startą na tarce twardą czekoladą.

Przepis i sposób przygotowania na: Mus cytrynowy

Wycisnąć sok z cytryny.Żółtka z cukrem ukręcić na kogel-mogel.Z białek ubić pianę.Żelatynę rozpuścić w jak najmniejszej ilości wody. Do ubitych żółtek, stale mieszając dodać po trochu sok z cytryn, potem żelatynę.Na końcu dodać pianę z białek nadal unikając trzepaczką lub miksując. Przełożyć do salaterki i wstawić na pół godziny do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak