Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus budyniowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

budyń waniliowy 2 szt
mleko 1/2 litra
masło 1 szt
śmietana 30% 1/2 litra
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Mus budyniowy

Kroki postępowania

1
Budynie gotujemy na 0,5 litra mleka i do gorącego wkładamy masło i mieszamy do jego rozpuszczenia. Studzimy.
Krok 1 - Mus budyniowy foto
2
Śmietanę ubić dodać cukier do smaku i dalej ubijając dodawać po trochę masy budyniowej.
Krok 2 - Mus budyniowy foto
3
Mus rozlać do pucharków i zostawić do zastygnięcia.Mus świetnie smakuje z owocami z kompotu.
Krok 3 - Mus budyniowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 15.01.2014 10:02
deser w moim smaku :)
cooleczka 24.09.2013 21:34
bardzo lubię, robię tak też do tartaletek na słodko
treonina 20.02.2013 22:13
prosty i fajny
olkaaa 17.02.2013 09:26
bardzo lubię
misia53 16.02.2013 00:24
taki deserek z owocami to jest to,co misie lubia....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak