Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus brzoskwiniowy z pistacjami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka 36% 200 ml
brzoskwinie 3 szt
garśc pistacji
sok z 2 cytryn
woda 150 ml
cukier puder 1 łyżka
cukier 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Mus brzoskwiniowy z pistacjami

Brzoskwinie rozkroić i wyciągnąć pestki.Jedną połówkę pokroić na cienkie plasterki,skropić łyżką soku z cytryny.Wodę,pozostały sok i cukier wymieszać .Jak się rozpuści dodać połówki brzoskwiń i gotować kilka minut.Wyjąć owocki i ostudzić.Obrać ze skóry i zmiksować na gładką masę i wstawić do lodówki na 20 min.Śmietankę ubić,wymieszać ze schłodzoną masą i cukrem pudrem.Nakładać do pucharków i przyozdobić plasterkami i stłuczonymi pistacjami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 30.04.2013 20:26
bardzo smakowity deser
miki47 12.04.2013 13:52
na pewno przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak